ssha-ta-spoluchene-korolivstvo-poperedzhayut-pro-mozhliviy-napad-u-stolitsi-nigeriyi

США та Сполучене Королівство попереджають про можливий напад у столиці Нігерії

 • 281890 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Сполучені Штати та Сполучене Королівство в неділю попередили про можливу терористичну атаку у федеральній столиці Нігерії Абуджа, зокрема, спрямовану на урядові будівлі, місця відправлення культу та школи. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Нігерія бореться з ісламістськими повстанцями переважно на північному сході, але в липні Ісламська держава взяла на себе відповідальність за рейд у в'язниці в Абуджі, в результаті якого було звільнено близько 900 ув'язнених.

Посольство США в Нігерії заявило, що "існує підвищений ризик терористичних нападів у Нігерії, зокрема в Абуджі", і додало, що серед місць ризику знаходяться торгові центри, правоохоронні органи та міжнародні організації.

"Посольство США пропонуватиме скорочені послуги до подальшого повідомлення", - йдеться в повідомленні посольства для громадян Нігерії.

Уряд Сполученого Королівства попередив, що його громадяни в Нігерії повинні бути пильними через «підвищену загрозу теракту в Абуджі».

Доповнення

В останні роки нігерійські повстанці-джихадисти та інші озброєні групи здійснили кілька втеч із в'язниць на північному сході країни, але це перший випадок втечі в столиці за останні роки.

У 2021 році понад 2500 ув'язнених було звільнено внаслідок трьох втеч з в'язниці. Щонайменше 4307 ув'язнених втекли з нігерійських в'язниць з 2017 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП