ssha-ta-velika-britaniya-shukayut-alternativi-sistemi-gps

США та Велика Британія шукають альтернативи системі GPS

 • 118644 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Велика Британія та США шукають альтернативи навігаційній системі GPS, які не будуть залежні від використання супутників. Про це інформує The Times, передає УНН.

Деталі

Заступник міністра оборони Великої Британії Джеремі Куїн заявив британському уряду, що "необхідно проявляти пильність" перед обличчям цієї загрози.

Він наголосив, що російська сторона робила активні спроби глушіння сигналу GPS на території України після з початку війни.

У міністерстві у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії The Times підтвердили: уряд розглядає "різні варіанти посилення безпеки Сполученого Королівства", в тому числі альтернативи GPS, які не передбачають використання супутників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йшли до Києва з GPS-навігатором: біля кордону з рф затримали двох громадян Афганістану

The Times зазначає, Лондон міг би забезпечити роботу альтернативної системи навігації за допомогою низькоорбітального супутникового угруповання, яке створює компанія OneWeb.

Також уряд веде переговори з американською NextNav про те, щоб розгорнути в Лондоні і Манчестері систему навігації, яка використовує тільки сигнал наземних станцій.

Компанія заявляє, що сигнал її обладнання на кілька порядків сильніше супутникового сигналу GPS і його значно складніше заглушити.

Нагадаємо 

Як писав раніше УНН, в місті Ізюм російські військові глушили мобільний зв’язок українських мобільних операторів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

Українські Національні Новини

Суспільство