ssha-ta-velyka-brytaniia-oholosyly-pro-novi-sanktsii-proty-iranu-y-uchasnykiv-iranskoi-prohramy-bpla

США та Велика Британія оголосили про нові санкції проти Ірану й учасників іранської програми БПЛА

 • 19710 переглядiв

США та Велика Британія запровадили санкції проти учасників іранської програми БПЛА, іранського виробника сталі Khuzestan Steel Company, автовиробника Bahman Group та її дочірніх компаній у відповідь на безпрецедентний напад Ірану на Ізраїль.

США та Велика Британія ввели санкції проти учасників іранської програми БПЛА. Про це повідомив, прессекретар Держдепу США Метью Міллер, передає УНН.

У відповідь на безпрецедентну атаку Ірану на Ізраїль США вводять санкції проти учасників іранської програми БПЛА; постачальники та клієнти одного з найбільших виробників сталі в Ірані, Khuzestan Steel Company; і автовиробник Bahman Group і три його дочірні компанії.

– написав у соцмережі Х Метью Міллер.

Деталі

В Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку Великої Британії також заявили, що вони одночасно із рішенням США ухвалили санкції проти іранських виробників бпла та ракет.

Напад Ірану на суверенну державу був небезпечним і безрозсудним. У координації зі США ми накладаємо санкції на провідних іранських військових діячів та організації, причетні до нападів на Ізраїль, і звужуємо сітку проти ключових гравців у галузі виробництва безпілотників і ракет.

– йдеться в повідомленні.

У заяві Міністерства фінансів США зазначається, що ці заходи спрямовані проти 16 осіб і двох організацій, що дозволяли виробляти в Ірані БПЛА, включно з типами двигунів, які приводили в дію іранські БПЛА Shahed, що були використані під час атаки 13 квітня.

Міністерство фінансів США також повідомило, що воно визначає п’ять компаній у кількох юрисдикціях, які постачають комплектуючі матеріали для виробництва сталі іранській Khuzestan Steel Company (KSC), одному з найбільших виробників сталі в Ірані, або купують готову сталеву продукцію KSC.

Віднині під санкціями й три дочірні компанії іранського автовиробника Bahman Group, які, за його словами, матеріально підтримували Корпус вартових Ісламської революції Ірану.

Додатково

Цю заяву США зробили після того, як напередодні міністри фінансів і керівники центральних банків країн Великої семи промислових демократій провели зустріч. На ній вони узгодились "забезпечити тісну координацію будь-яких майбутніх заходів для зменшення здатності Ірану купувати, виробляти або передавати зброю для підтримки дестабілізації регіональна діяльність".

G7 обіцяє співпрацювати щодо санкцій проти Ірану та допомогу Україні за рахунок заморожених російських активів18.04.24, 06:31 • [views_0]

У середу лідери Європейського Союзу також вирішили посилити санкції проти Ірану після ракетної атаки Тегерана та безпілотника на Ізраїль, що змусило світові держави намагатися запобігти ширшому конфлікту на Близькому Сході.

Заява МЗС Ірану: напад на Ізраїль є "самообороною" після удару по Дамаску14.04.24, 16:11 • [views_0]

Тегеран стверджує, що здійснив атаку 13 квітня у відповідь на ймовірний удар Ізраїлю 1 квітня по консульству Ірану в Дамаску. Мовляв, це був "самозахист".