ssha-ta-yes-khochut-perekriti-potik-naftovikh-groshey-putinu-bloomberg-diznavsya-pro-tri-shlyakhi

США та ЄС хочуть перекрити потік нафтових грошей путіну: Bloomberg дізнався про три шляхи

 • 185658 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Офіційні особи США та Євросоюзу ведуть переговори про кроки, які ЄС може вжити для обмеження імпорту нафти з росії та скорочення доходів, які москва отримує від продажу, з посиланням на джерела, знайомі із цим питанням, пише Bloomberg, інформує УНН.

Цитата

"Обговорювані варіанти включають заборону (ембарго - ред.), встановлення граничної ціни та механізм оплати для утримання виручки, яку росія отримала від початку війни в Україні", - пише агентство з посиланням на джерела.

Деталі

За словами одного з джерел, ціль переговорів — з'ясувати, як максимально сильно вдарити по президенту росії володимиру путіну.

Одне з побоювань США полягає в тому, що пряма заборона ЄС на російську нафту може призвести до різкого зростання цін і надати Кремлю ще більше доходів, пише видання. Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила в четвер, що повне ембарго може сильно вдарити по європейській економіці, але не вплине на росію, як очікувалося.

Будь-яке рішення про те, які заходи врешті вжити, буде за державами-членами ЄС.

Наразі ЄС працює над своїм шостим пакетом санкцій, а також розглядає інші потенційні заходи, які можуть вдарити по російській нафтовій галузі, такі як обмеження на деякі нафтопродукти та оподаткування імпорту. Головний дипломат блоку Жозеп Боррель заявив у п'ятницю іспанським ЗМІ, що жодна з пропозицій ще не отримала повної підтримки всіх держав-членів ЄС.

Санкції ЄС вимагають одностайності, і низка країн, включаючи Німеччину та Угорщину, чинили опір спробам повністю заборонити російську нафту та газ, відзначає агентство.

Прессекретар Ради національної безпеки Білого дому заявила, що адміністрація продовжує переговори з європейськими союзниками щодо стратегій зниження залежності від російських енергоносіїв.

За словами кількох джерел, ЄС може почати висувати пропозиції для обговорення державами-членами вже наступного тижня. Один із людей сказав Bloomberg, що досягти консенсусу щодо обмеженого ембарго на нафту буде простіше, ніж обмежити імпорт дизельного палива та інших продуктів.

ЄС платить росії близько мільярда євро (1,1 мільярда доларів) на день за енергоносії, а США минулого місяця заборонили імпорт російської нафти.

Доповнення

Як оцінює Bloomberg, досі росія витримувала масштабні санкції, запроваджені США, їхніми європейськими союзниками та іншими демократичними країнами, при цьому рубль відновив більшу частину своєї вартості, втраченої після вторгнення Кремля. Проте економіка сильно постраждала, і центральний банк попередив цього тижня про глибокий і тривалий спад.

Українські Національні Новини

Політика