ssha-ta-yes-zaklikali-stvoriti-v-ukrayini-antikoruptsiyniy-sud

США та ЄС закликали створити в Україні антикорупційний суд

 • 11279 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Посольство США та Представництво Європейського Союзу в Україні схвалили нещодавні зусилля НАБУ та САП у справі щодо відстороненого глави ДФС Романа Насірова, але зазначили на необхідності створити антикорупційний суд, передає УНН з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"Досягти успіху у боротьбі проти корупції є критично важливим для України – як для виконання народних вимог Майдану, так і для залучення прямих іноземних інвестицій, необхідних для розвитку української економіки. Ми схвалюємо усе дієвіші зусилля Національного анти-корупційного бюро України та Спеціалізованої анти-корупційної прокуратури із реалізації наданих їм повноважень. Ми вітаємо судові рішення, ухвалені вранці 7 березня, але відзначаємо, що події кількох останніх днів підтверджують потребу мати спеціалізований анти-корупційний суд. Ці події також демонструють, чому майбутній аудит НАБУ має бути незалежним, прозорим і забезпечувати об’єктивний аналіз діяльності НАБУ протягом минулого року", - йдеться в спільній заяві.

Як повідомляв УНН, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України роблять важливу роботу, особливо останніми днями.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та ЄС закликали створити в Україні антикорупційний суд

     • 11279 переглядiв

    В ЄС запропонували збільшити фінансування питань міграції

     • 8158 переглядiв

    В Єврокомісії привітали всіх жінок з 8 березня

     • 9647 переглядiв

    Італія підтримає продовження мандата Д.Туска

     • 9659 переглядiв

    Польські слідчі хочуть оглянути уламки літака Ту-154М

     • 9000 переглядiв