ssha-uvazhno-stezhitime-za-mozhlivimi-postavkami-zbroyi-kitayu-do-rosiyi

США уважно стежитиме за можливими поставками зброї Китаю до росії

 • 929246 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Влада США робить усе можливе, щоб перешкодити Китаю постачати росії зброю, яка може бути використана для військової агресії в Україні. Про це йдеться у заяві прессекретаря Міністерства оборони США Пета Райдера, передає УНН.

Цитата

«Усі говорили про потенційні наслідки надання Китаєм летальної допомоги. На даний момент ми не бачили, щоб вони це зробили. Але, знову ж таки, ми продовжуватимемо уважно стежити за цим», – сказав Райдер.

Деталі

Він додав, що є "вказівки" на те, що Китай планує постачати росії зброю. Немає жодних ознак того, що китайські лідери вирішили надати зброю, але вони не знімали це з переговорів.

«І тому ми хочемо чітко пояснити, що це було б неправильним рішенням. Якщо Китай все-таки вирішить постачати зброю, це без потреби розширить цей конфлікт і призведе до нових втрат невинних людей, оскільки росія продовжує вести свою кампанію проти громадян України», – зазначив Райдер.

Сполучені Штати також вживають всіх заходів, аби гарантувати, що зброя надходить туди, куди потрібно, і не перенаправляється чи продається.

«Ми дуже серйозно ставимося до відповідальності за допомогу США Україні. У нас є активна та проактивна загальнодержавна система... для запобігання незаконному переміщенню зброї в Східній Європі. Міністр Остін і керівники Міністерства оборони неодноразово обговорювали важливість захисту наших внесків з нашими українськими колегами. На сьогодні ми не бачили жодних доказів нецільового використання будь-якої допомоги, яку ми надали», – сказав Райдер.

Нагадаємо

Директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що влада Китаю розглядає можливість передачі росії летальної зброї для війни проти України, але остаточне рішення наразі не прийняте.

Українські Національні Новини

Новини Світу