ssha-v-obsye-rosiya-mogla-zastosuvati-u-mariupoli-zmishaniy-z-khimikatami-slozoginniy-gaz

США в ОБСЄ: росія могла застосувати у Маріуполі змішаний з хімікатами сльозогінний газ

 • 98518 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У США заявили, що російські окупанти у Маріуполі могли використати сльозогінний газ, змішаний з хімічними речовинами. Про це сказав постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час спеціального засідання Постійної ради цієї організації у Відні, передає УНН.

Цитата

"Ми вивчаємо повідомлення про те, що російські війська застосували хімічні речовини під час атаки на Маріуполь. Є достовірна інформація про те, що війська рф могли використовувати різні засоби протидії масовим заворушенням, включаючи сльозогінний газ, змішаний із хімічними речовинами, які могли б викликати сильніші симптоми, щоб ослабити й вивести з ладу українських бійців та цивільних у рамках своєї агресивної кампанії із захоплення Маріуполя", - повідомив він.

Деталі

Карпентер також додав, що такий сценарій непокоїть американську сторону вже тривалий час.

"Ми повинні терміново зібрати докази, щоб забезпечити притягнення винних до відповідальності за те, що цілком може бути черговим воєнним злочином в Україні", - наголосив він.

Карпентер закликав, щоб експертна комісія у межах московського механізму ОБСЄ терміново зібрала всю інформацію про російські воєнні злочини та передала їх до відповідних механізмів притягнення до відповідальності.

Додамо

У понеділок, 11 квітня, українські сили повідомили, що ворог використав проти військових та цивільних отруюючу речовину невідомого походження в обложеному Маріуполі. Троє людей скаржилися на затруднене дихання та спазми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП