ssha-vbachayut-u-zalyakuvanni-boyovikami-misiyi-obsye-sprobi-prikhovati-situatsiyu-v-ordlo

США вбачають у залякуванні бойовиками місії ОБСЄ спроби приховати ситуацію в ОРДЛО

 • 9572 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Залякування бойовиками спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є частиною ширших зусиль, спрямованих на те, щоб громадськість не бачила, що відбувається на окупованих територіях. Про це під час щоденного брифінгу заявила представник державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає УНН.

"Сполучені Штати глибоко занепокоєні тривожною тенденцією насильства і переслідування з боку підтримуваних РФ сепаратистів на сході України щодо неозброєних цивільних осіб - спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначила представник держдепу.

З її слів, останнім часом була низка "загрозливих і лякаючих інцидентів", пов'язаних з погрозами та пострілами у бік транспортних засобів місії.

"Ці інциденти - частина більш масштабних зусиль, спрямованих на те, щоб перешкодити міжнародному співтовариству дізнатися про те, що відбувається на сході України. Ми закликаємо Росію використати свій вплив, щоб покласти край цій кампанії залякування і виконати своє зобов'язання надати вільний, повний і безпечний доступ спостерігачам ОБСЄ", - додала Х.Нойєрт.

"У ширшому плані необхідно негайне і довгострокове припинення вогню, щоб полегшити людські страждання і створити простір для прогресу в реалізації мінських угод", - підсумувала вона. 

Нагадаємо, заступник голови місії ОБСЄ А.Хуг повідомив, що спостерігачі перебувають у стані шоку після нападу бойовиків.

Як повідомляв УНН, озброєні члени “ДНР” вчинили жорстокий напад на неозброєних цивільних спостерігачів СММ ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Політика