ssha-vdarili-po-khunti-myanmi-novimi-sanktsiyami-u-zvyazku-z-drugoyu-richnitseyu-perevorotu

США вдарили по хунті М'янми новими санкціями у зв'язку з другою річницею перевороту

 • 1094631 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Сполучені Штати ввели нові санкції проти М'янми, за день до того, як ця країна Південно-Східної Азії відзначає другу річницю військового перевороту, внаслідок якого розпочалася насильницька кампанія проти активістів демократії, інформує УНН.

Деталі

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти міністра енергетики М'янми Міо М'їнт Оо та двох вищих посадових осіб державної нафтогазової компанії М'янми.

Санкції також наклали на командувача ВПС М'янми Хтуна Аунга, Хла Шве, колишнього військового чиновника, який, за даними міністерства фінансів, постачає зброю проурядовим ополченцям, і Хту Хтве Тай За, бізнесмена, чия велика група Htoo тісно співпрацює зі збройними силами М'янми.

Крім того, міністерство фінансів наклало санкції на контрольовану військовими Союзну виборчу комісію та дві державні гірничодобувні компанії.

«Протягом останніх двох років військові продовжували застосовувати насильство та придушення, щоб позбавити народ Бірми можливості обирати своїх власних лідерів», - заявило міністерство фінансів.

Хунта «використовувала свою військову авіацію - зокрема, за підтримки росії - для проведення повітряних бомбардувань та інших атак проти продемократичних сил, одночасно вбиваючи та переміщуючи мирних жителів», - йдеться у повідомленні.

Санкції оголошені паралельно з аналогічними діями Канади та Великої Британії.

Доповнення

М'янманська хунта поставила під сумнів оголошений нею план проведення нових виборів, заявивши, що країна «не повернулася до нормального життя».

Противники хунти, у тому числі виступаючі проти перевороту «Народні сили оборони» та тіньовий уряд, намагалися захопити «державну владу за допомогою безладів та насильства», заявила у вівторок Рада національної оборони та безпеки, в якій домінують військові.

Ті, «хто хоче повного руйнування держави, продовжують свою діяльність», йдеться у повідомленні.

Військові захопили владу 1 лютого 2021 року, скинувши демократично обраний уряд та усунувши з посади президента Він М'їнта та державного радника Аун Сан Су Чжі.

Українські Національні Новини

Новини Світу