ssha-vidpovili-na-shantazh-rosiyi-schodo-rozblokuvannya-ukrayinskikh-portiv-v-obmin-na-znyattya-sanktsiy

США відповіли на шантаж росії щодо розблокування українських портів в обмін на зняття санкцій

 • 283467 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Саме росія продовжує дестабілізувати глобальні продовольчі ринки своєю війною, а санкції США не заважають експорту сільськогосподарської продукції з рф. На цьому наголосив представник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу напередодні, пише УНН.

Цитата

"Ви чули від російських офіційних осіб серію брехні, серію дезінформації з питання продовольчої безпеки та глобального постачання продовольства. Попри ці заяви, санкції США не заважають експорту сільськогосподарської продукції з росії", - прокоментував Прайс заяву з Москви про готовність дати коридор для експорту українського зерна за зняття деяких санкцій.

Деталі

Представник Держдепу наголосив, що "санкції США були спеціально розроблені так, що експорт сільгосппродукції та добрив із росії дозволено".

"Так що санкції у відповідь на порожні обіцянки ми точно не знімемо, а порожні обіцянки ми й раніше чули від російської федерації. Я думаю, що всі мають вагомі підстави для скептицизму, коли ми чуємо різні обіцянки та пропозиції з росії. Це та сама країна, яка місяцями стверджувала, що не має наміру вторгатися в сусідню країну і вести цю жорстоку війну", - вів далі Прайс.

"Саме росія продовжує дестабілізувати глобальні продовольчі ринки своєю війною, своїми добровільними експортними обмеженнями, які підняли вартість продуктів харчування у всьому світі", - додав представник Держдепу.

Він підкреслив, що США знаходять жахливим те, що "росія прагне використовувати як зброю продовольство та енергоносії, щоб спробувати змусити світ підкоритися".

"Ми знаємо, що найшвидше вирішення проблеми зростання цін на сировину, зростання цін на продовольство, яке мало наслідки у всьому світі, полягає в тому, щоб росіяни припинили цю жорстоку війну, щоб росія припинила блокувати українські порти, щоб росія припинила націлюватися на зернові елеватори, припинила націлюватися на судна із зерном та поклала край цьому насильству", - зазначив речник американської дипломатії.

"Є одна країна, яка цілком здатна покласти край цій кризі, і це росія", - вказав Прайс.

При цьому, за його словами, США продовжуватимуть тісно координувати свої дії з союзниками та партнерами, зокрема українськими, з цього питання.

"Наші непродовольчі санкції залишаться чинними доти, доки путін не припинить цю жорстоку війну проти суверенітету України", - підсумував представник Держдепу.

Доповнення

росія стверджує, що готова дати коридор для експорту українського зерна в обмін на зняття деяких санкцій.

Українські Національні Новини

Політика