ssha-vidpravliaiut-korabel-dlia-dostavky-humanitarnoi-dopomohy-v-hazu

США відправили корабель для доставки гуманітарної допомоги в Газу

 • 23737 переглядiв

Есмінець ВМС США "Френк С. Бессон" перевозить обладнання для створення тимчасового доку поблизу Гази для доставки життєво необхідної гуманітарної допомоги в рамках ініціативи США зі сприяння наданню допомоги регіону.

Судно "Генерал Френк С. Бессон" везе важливе обладнання, необхідне для будівництва тимчасового порту для доставки життєво важливих гуманітарних вантажів. Про це передає УНН із посиланням на Центральному командуванні США (ЦЕНТКОМ) та All Israel.

Деталі

Після того, як президент Джо Байден заявив, що США побудують плавучу гавань, вже через 36 годин корабель матеріально-технічного забезпечення " Генерал Френк С. Бессон" відплив з військової бази в штаті Вірджинія у напрямку Гази.

Корабель "перевозить перше обладнання для створення тимчасового причалу для доставки життєво необхідних гуманітарних вантажів. Про це підтвердили CENTCOM у в своїй заяві, маючи на увазі проект тимчасового причалу біля Гази.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант привітав ініціативу США побудувати тимчасовий порт на узбережжі сектора Газа для полегшення доставки гуманітарної допомоги під час інспекції району в неділю.

Цей процес спрямований на те, щоб доставити допомогу безпосередньо жителям і таким чином продовжити крах влади ХАМАСу в Газі

- сказав колишній морський спецназівець на борту патрульного катера ВМС Ізраїлю біля узбережжя Гази.

Ми доставимо допомогу морським шляхом, скоординованим зі Сполученими Штатами з питань безпеки і гуманітарної допомоги, за допомогою Еміратів для цивільної допомоги, з відповідною перевіркою на Кіпрі, і ми доставимо товари, імпортовані міжнародними організаціями, за допомогою Сполучених Штатів

- додав він.

Нагадаємо

Військова операція Ізраїлю в секторі Газа може завершитися за один-два місяці, оскільки ізраїльська армія (ЦАХАЛ) успішно справляється з бойовиками палестинського руху ХАМАС. За словами прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, - три чверті бойових терористичних батальйонів ХАМАС.

росія за рік виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США і Європа для України, що є перевагою для армії рф перед черговим наступом на фронті, який очікується наприкінці цього року.