ssha-vidpravlyayut-do-yevropi-bilshu-chastinu-svogo-skraplenogo-gazu

США відправляють до Європи більшу частину свого скрапленого газу

 • 239022 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Європа витіснила Азію з позиції найбільшого споживача скрапленого природного газу зі США, на тлі того, як регіон, який відчуває енергетичний голод, прагне скоротити свою залежність від поставок з росії, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Цитата

"США відправили майже три чверті всього свого скрапленого природного газу до Європи за перші чотири місяці 2022 року, при цьому щоденні постачання до регіону більш ніж потроїлися порівняно із середнім показником минулого року", - пише видання з посиланням на дані Управління енергетичної інформації США.

Деталі

Минулого року ЄС був місцем призначення лише для третини американських постачань. Це збільшення означає, що на США зараз припадає майже половина європейського імпорту СПГ, що приблизно вдвічі більше, ніж у 2021 році.

Адміністрація Байдена пообіцяла збільшити постачання СПГ до Європи після того, як блок вирішив відмовитись від російського газу у відповідь на вторгнення країни до України у лютому. Ще до цього регіон уже боровся із кризою пропозиції, через яку європейські ціни на газ злетіли до безпрецедентного рівня. Перспектива вищого прибутку спонукала американських постачальників із гнучкими контрактами постачати більше палива до Європи за рахунок інших напрямків.

За даними EIA, в Азію, куди за останні два роки прямувала майже половина вантажів СПГ із США, у 2022 році обсяги скоротилися вдвічі.

Цього року США також збільшили загальний обсяг експорту СПГ. Відвантаження цього палива зросли на 18% порівняно з рівнем 2021 року після збільшення пропускної спроможності терміналів Sabine Pass та Calcasieu Pass.

Доповнення

США та ЄС наприкінці березня оголосили план зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв.

Українські Національні Новини

Економіка