ssha-vidreaguvali-na-stvorennya-avtokefalnoyi-pomisnoyi-pravoslavnoyi-tserkvi-ukrayini

США відреагували на створення Автокефальної помісної православної церкви України

 • 13801 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Посольство США у Києві привітало Україну з сьогоднішнім історичним Собором і створенням помісної незалежної Української православної церкви, як і митрополита Епіфанія з обранням на посаду предстоятеля нової церкви, передає УНН.

"Вітаємо Україну з сьогоднішнім історичним Собором і створенням помісної незалежної Української православної церкви, ми також щиро вітаємо митрополита Епіфанія з обранням на пост предстоятеля нової церкви", - вказали у Twitter у посольстві США.

"Ми підтримуємо можливість всіх українців обирати самостійно, як сповідувати свою релігію", - додали в американському диппредставництві, вказавши, що толерантність і стриманість є ключовими для мирного перехідного періоду, щоб люди різної релігійної приналежності могли жити разом в добробуті.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України.

Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

(1/2) Вітаємо Україну з сьогоднішнім історичним Собором і створенням помісної незалежної Української православної церкви, ми також щиро вітаємо митрополита Епіфанія з обранням на пост предстоятеля нової церкви.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 15 грудня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика