ssha-vikrili-shakhraysku-skhemu-z-ugorskimi-pasportami

США викрили масштабну шахрайську схему з угорськими паспортами

 • 10282 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Влада США викрила масштабну шахрайську схему з угорськими паспортами, яка дозволила іноземним громадянам в'їжджати до Сполучених Штатів під фальшивими іменами. Про це з посиланням на американску владу повідомляє The Washington Post, передає УНН.

Близько 700 людей, які не є угорцями, шахрайським шляхом отримали справжні угорські паспорти і користувалися особистими даними власників паспортів, згідно з документом міністерства внутрішньої безпеки США, отриманим виданням.

З цієї групи щонайменше 85 намагалися в'їхати до Сполучених Штатів, а 65 - через програму видачі віз до США. Станом на жовтень 30 залишилися в країні, незважаючи на спроби міністерства внутрішньої безпеки знайти і депортувати їх.

Влада США відмовилася повідомити, чому ці особи незаконно в'їхали до Сполучених Штатів або скільки залишилося на свободі. Але експерти заявили, що шахрайство з використанням справжніх паспортів становить серйозну загрозу для Сполучених Штатів та інших країн.

"Найбільшу тривогу викликає добре організована терористична організація, така як "Ісламська держава" або "Аль-Каїда", які можуть придбати ці документи, або російські шпигуни, яких ми вигнали, можуть вилетіти в Україну, купити паспорт Угорщини і відправитися назад в США" , - зазначив колишній старший співробітник міністерства внутрішньої безпеки Стюарт Бейкер.

Співробітники міністерства внутрішньої безпеки вважають, що злочинці отримали справжні паспорти, використовуючи угорську урядову програму, яка дозволяє етнічним угорцям, які живуть за межами країни, отримати громадянство в прискореному порядку. Ця програма була введена в 2011 році угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном.

Нагадаємо, у США повідомили, що сайт виборчкому в Теннессі став "об'єктом кібератаки з України".

Українські Національні Новини

Новини Світу