ssha-vimagayut-vid-khaftara-negayno-pripiniti-nastup-na-tripoli

США вимагають від Хафтара негайно припинити наступ на Тріполі

 • 18688 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Держсекретар США Майк Помпео закликав сили, які очолюють Лівійську національну армію фельдмаршала Халіфа Хафтара припинити "військові операції проти лівійської столиці". Про це повідомляє УНН з посиланням на Держдепартамент США.

Таку заяву розміщено на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

Сполучені Штати, як зазначив в ньому Помпео, глибоко стурбовані бойовими діями поблизу Тріполі. "Ми ясно дали зрозуміти, що виступаємо проти військового наступу сил Халіфи Хафтара і закликаємо негайно припинити ці військові операції проти лівійської столиці", - підкреслив він.

Учасники конфлікту, як вважають у Вашингтоні, повинні повернутися на колишні позиції. "Як і підкреслювали 5 квітня міністри країн G7 і в Раді Безпеки ООН, всі залучені сторони несуть відповідальність за термінову деескалацію ситуації", - зауважив Помпео. "Одностороння військова кампанія" сил Хафтара проти Тріполі "ставить під загрозу цивільне населення (країни) і підриває перспективи для кращого майбутнього всіх лівійців", додав держсекретар.

Військового вирішення конфлікту в Лівії, на його думку, не може бути. "Ось чому Сполучені Штати продовжують наполягати на тому, щоб лівійські лідери разом з нашими міжнародними партнерами повернулися до політичних переговорів за посередництва спецпредставника генерального секретаря ООН Гасана Саламі", - резюмував Помпео. Сторони конфлікту він ще раз закликав вдатися до політичного рішення ситуації.

Нагадаємо, операція Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара щодо наступу на Тріполі йде з семи напрямків.

Бойовий літак військово-повітряних сил, що підтримують міжнародно визнаний Уряд національної згоди Лівії, здійснив атаку на аеродром на північний захід від Тріполі.

Українські Національні Новини

Новини Світу