ssha-vitratili-bilshe-17-mln-dol-na-rozsliduvannya-rosiyskoyi-spravi

США витратили більше 17 млн дол. на розслідування "російської справи"

 • 8480 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Міністерство юстиції США з часу призначення спеціального прокурора Роберта Мюллера в травні минулого року витратило понад 17 мільйонів доларів на розслідування втручання Росії у вибори 2016 року. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на урядовий фінансовий звіт, передає УНН.

Зокрема, згідно з даними з документа, 10 мільйонів доларів були витрачені з жовтня по березень - особливо продуктивний період для Мюллера. Протягом цього часу в п'яти випадках вдалося домогтися визнання провини підозрюваних і ще 17 звинувачень були пред'явлені особам і організаціям в процесі розслідування втручання Москви у вибори в 2016 році і можливих зв'язків президента Дональда Трампа і його оточення з РФ.

Вказано, що прямі витрати команди Мюллера протягом останнього періоду у шість місяців становили 4,5 млн дол. Ця цифра включає 874 069 дол. США на заробітну плату і допомогу для співробітників і додатково 1,9 млн дол. США для залучення фахівців з мін'юсту до розслідування.

Також є витрати у 532 340 дол. США на поїздки і перевезення, витрати на IT-послуги становили 226 730 дол. США та 29 694 дол. США - на предмети постачання і матеріали.

Загальний обсяг витрат на розслідування в Росії також включає близько 5,5 млн дол. США на роботу мін'юсту на підтримку команди Мюллера. Ця сума, як зазначається, була б витрачена незалежно від наявності розслідування спецпрокурора.

Нагадаємо, конгрес США розсекретив доповідь про втручання РФ у вибори.

Українські Національні Новини

Новини Світу