ssha-vnesli-do-spisku-sanktsiy-rosiyan-povyazanikh-z-kukharem-putina

США внесли до списку санкцій росіян, пов'язаних з "кухарем Путіна"

 • 14410 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Мінфін США прийняв рішення про внесення в санкційні списки росіян і вихідців з Росії, а також організації, пов'язані з російським підприємцем Євгеном Пригожиним. Про це йдеться на сайті американського міністерства, передає УНН.

"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) прийняло подальші заходи проти мережі пов'язаного з Кремлем російського оперативника Євгена Пригожина, націлившись на організації та фізичних осіб, які працюють від імені Пригожина з метою посилення впливу Росії в Центральноафриканській Республіці (ЦАР)", - сказано на сайті міністерства.

Відзначається, що дії Мінфіну "спрямовані проти восьми осіб і семи організацій, які безпосередньо беруть участь в просуванні операцій Пригожина в ЦАР, які сприяють діяльності ФСБ або беруть участь в діяльності по ухиленню від санкцій".

Серед громадян Росії, які проживають, за інформацією влади США, в РФ, під санкції потрапили Борис Гайкович, Олена Іванова, Надія Кучумова, Владислав Занін.

Олександр Кузін, Дмитро Ситий і Євген Ходотов знаходяться в Центральній Африканській Республіці, а Микита Ковалевський - в Фінляндії.

Серед компаній, що потрапили під санкції - Acex OY, GCH Finland OY, Optima Freight OY і Unicum Trade OY, які базуються в Фінляндії. Також в список потрапила Lobaye Invest з ЦАР, ТОВ "М-Фінанс" і АТ НПП ПТ "Океанос".

Як повідомляв УНН, в липні цього року Сполучені Штати ввели санкції проти трьох фізичних і п'яти юридичних осіб, які пов'язані з російським підприємцем Євгеном Пригожиним.

Українські Національні Новини

Політика