ssha-vveli-novi-sanktsiyi-proti-lukashenka

США ввели нові санкції проти Лукашенка

 • 119318 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. У вівторок Сполучені Штати ввели нові санкції щодо правителя Білорусі Олександра Лукашенка, який вступив у союз із Росією у її війні проти України. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Санкції були застосовані до Лукашенка, а також його дружини Галини. Вони заблокують їхню власність та інтереси у Сполучених Штатах та заборонять американцям укладати з ними угоди.

"Сьогоднішні санкції показують, що Сполучені Штати й надалі накладатимуть конкретні та серйозні обмеження на тих, хто займається корупцією або пов'язаний із грубими порушеннями прав людини, - заявила директор Управління з контролю за іноземними активами Андреа Гакі. - Ми засуджуємо атаки Росії на гуманітарні коридори в Україні та закликаємо Росію припинити неспровоковану та жорстоку війну проти України".

Додамо

Раніше США застосовували санкції до членів сім'ї Лукашенка у грудні після міграційної кризи на кордоні Білорусі з Польщею, що призвело до звинувачень у порушенні прав людини.

Раніше США також застосовували до Білорусі санкції за її роль у вторгненні Росії в Україну, включаючи поширення політики експортного контролю на Білорусь та запобігання витоку технологій та програмного забезпечення в Росію через країну.

Крім Лукашенка, США підозрюють чотирьох громадян РБ, причетних до смерті Сергія Магнітського, який загинув за підозрілих обставин у 2009 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу