ssha-vveli-sanktsiyi-proti-turechchini-za-viyskovu-operatsiyu-v-siriyi

США ввели санкції проти Туреччини за військову операцію в Сирії

 • 11178 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. США ввели санкції проти трьох громадян Туреччини, включаючи міністра оборони країни Хулуси Акара. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Міністерства фінансів США.

У список також увійшли міністр енергетики і природних ресурсів Фатіх Донмез і глава МВС Сулейман Сойлу. Крім того, під санкціями виявилися турецькі Міненерго і Міноборони.

Нові санкції пов'язані з військовою операцією Туреччини в Сирії. На думку Вашингтона, дії Анкари поставили під загрозу життя мирних громадян, дестабілізують ситуацію в регіоні і підривають кампанію кампанію по боротьбі з "Ісламською державою".

США готові розширити санкції проти Туреччини, додали в Мінфіні.

Також президент США Дональд Трамп заявив, що він збільшив тарифи на імпорт сталі з Туреччини на 50 відсотків і призупинив переговори про торгівлю з Анкарою.

"Я повністю готовий без зволікання знищити економіку Туреччини, якщо турецькі лідери продовжать йти по небезпечному і деструктивному шляху", - додав він.

Трамп зазначив, що США залишать невелику кількість військових на базі в Пов-Танфе для знищення залишків ІДІЛ. Американський президент закликав Туреччину забезпечити захист цивільних осіб на північному сході Сирії і не допустити відродження терористичного угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, ЄС закликав Туреччину зупинити військову операцію в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу