ssha-zaareshtuvali-golovnogo-pidozryuvanogo-u-vbivstvi-prezidenta-gayiti

США заарештували головного підозрюваного у вбивстві президента Гаїті

 • 17513 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Влада США взяла під варту головного підозрюваного у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза, і у вівторок він має постати перед федеральним судом Майамі. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Маріо Антоніо Паласіос був заарештований на Ямайці в жовтні і мав вилетіти до своєї рідної Колумбії у понеділок. Однак Інтерпол повідомив Паласіоса під час зупинки в Панамі, що уряд США його екстрадує.

Колумбія, Ямайка та США підтримували контакти для координації депортації та екстрадиції Паласіоса до США.

Інтерпол оголосив Паласіосу "тривогу" за звинуваченням у замаху на вбивство, збройному пограбуванні та змові на підставі запиту уряду Гаїті.

Прессекретар прокуратури США у Південній Флориді Марлен Родрігес, повідомила Associated Press, що Паласіос перебуває під вартою у США і постане перед федеральним судом у вівторок вдень.

Тим часом канцелярія прем'єр-міністра Гаїті виступила з короткою заявою, в якій йшлося лише про те, що вона хоче, щоб справедливість перемогла у вбивстві президента Жовенеля Моїза 7 липня в його приватній резиденції.

Додамо

Паласіос був одним із більш ніж дюжини колишніх колумбійських солдатів, звинувачених у вбивстві Моїза. Уряд Колумбії заявив, що більшість колишніх солдатів були обдурені і думали, що виконували законну місію із забезпечення захисту, і що мало хто знав, що це була злочинна місія.

Раніше було затримано понад 40 підозрюваних, зокрема 19 колишніх колумбійських солдатів. Серед них Паласіос, який 20 років служив у колумбійських збройних силах.

Українські Національні Новини

Новини Світу