ssha-zaklikali-kitay-dopomogti-zupiniti-viynu-v-ukrayini-abo-vtratiti-avtoritet-u-sviti

США закликали Китай допомогти зупинити війну в Україні або втратити авторитет у світі

 • 163021 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У середу міністр фінансів США Джанет Єллен зробила різке попередження Китаю про його союз із росією, передбачаючи можливі економічні наслідки з боку міжнародної спільноти залежно від того, як він поставиться до вторгнення президента путіна в Україну. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Цитата

"Нещодавно Китай підтвердив особливі відносини з росією, — сказала Єллен у своєму виступі у середу в Атлантичній раді. — Я палко сподіваюся, що Китай зробить щось позитивне з цих відносин і допоможе покласти край цій війні".

Деталі

В одному зі своїх найрізкіших коментарів про Китай з моменту вступу на посаду глава казначейства попередила, що "надалі все важче буде відокремлювати економічні питання від ширших міркувань національних інтересів, включаючи національну безпеку".

"На ставлення світу до Китаю та його готовність до подальшої економічної інтеграції цілком може вплинути реакція Китаю на заклик до рішучих дій щодо росії", — сказала вона.

"Ми не можемо дозволити країнам використати своє становище на ринку ключових видів сировини, технологій або продуктів, щоб мати можливість підірвати нашу економіку або використати небажані геополітичні важелі", — додала вона.

Перед лицем кроків Сі (лідер Компартії Китаю - ред.), спрямованих на те, щоб представити авторитарну систему Китаю як модель для країн, що розвиваються, по всьому світу, Єллен сказала, що на карту поставлено "майбутнє міжнародного порядку".

Додамо

Уряд Сі Цзіньпіна утримується від приєднання до санкцій США проти росії, закликаючи при цьому поважати принципи суверенітету та територіальної цілісності. Китай також заявив, що дії росії щодо України "зовсім непорівнянні" з рішучістю Пекіна возз'єднати Тайвань з материковим Китаєм.

Вашингтону і його союзникам вдалося завдати серйозних збитків навіть після того, як центральний банк росії значною мірою вилучив долари США зі своїх резервів, що перевищують 640 мільярдів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу