ssha-zalishit-v-afganistani-ponad-600-viyskovikh

США залишить в Афганістані понад 600 військових

 • 18648 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Приблизно 650 американських військовослужбовців залишатимуться в Афганістані для забезпечення безпеки дипломатів після завершення виведення основних американських військових сил. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Виведення військ буде закінчено найближчими двома тижнями.

Кілька сотень додаткових американських збройних сил залишатимуться в аеропорту Кабула, можливо, до вересня, щоб допомагати турецьким військам, що забезпечують безпеку, як тимчасовий хід, поки не буде проведена більш офіційна операція з безпеки, очолювана Туреччиною, заявили чиновники. Загалом чиновники заявили, що США очікують, що американське та коаліційне військове командування, його керівництво та більшість військ будуть звільнені до четвертого липня або незабаром після цього, дотримуючись запланованого терміну, розробленого командирами кілька місяців тому.

Від'їзд основної частини понад 4000 військовослужбовців, які перебували в країні протягом останніх місяців, розгортається задовго до закінчення терміну виведення президента Джо Байдена 11 вересня. І це відбувається на тлі прискорених здобутків на полі бою талібів, що підсилює побоювання, що афганський уряд та його військові можуть зруйнуватися за лічені місяці.

Нагадаємо

президент США Джо Байден оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року.

Станом на травень 2021 року в Афганістані залишалось 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників. Польща виведе свої війська з Афганістану вкінці червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу