ssha-zapevnili-u-pidtrimtsi-printsipu-dvokh-derzhav-v-izrayilsko-palestinskomu-pitanni

США запевнили у підтримці "принципу двох держав" в ізраїльсько-палестинському питанні

 • 10747 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Посол США в ООН Ніккі Хейлі заперечила відмову Сполучених Штатів від принципу “двох держав” у вирішенні ізраїльсько-палестинського конфлікту. Про це вона сказала у четвер після того, як президент Дональд Трамп заявив, що США не наполягатимуть на існуванні двох держав, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Н.Хейлі запевнила, що жодних змін у давній політиці США з цього приводу немає. “Будь-хто, хто хоче сказати, що Сполучені Штати не підтримують рішення про дві держави - помиляється”, - сказала Н.Хейлі.

“Ми повністю підтримуємо рішення за принципом двох держав, але ми також думаємо нестандартно”, - додала вона.

Н.Хейлі також зазначила, що Рада безпеки ООН упереджено ставиться до Ізраїлю, здійснюючи цим негативний вплив на процес близькосхідного врегулювання.

На прес-конференції з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу 15 лютого Д.Трамп заявив, що в контексті ізраїльсько-палестинського конфлікту дивиться на варіант як однієї держави, так і двох, але виступає за той, “що буде до вподоби обом сторонам”. Неоднозначне твердження президента США викликало перестороги в міжнародних оглядачів, які припустили, що може йтися про зміну дотеперішнього курсу США, що передбачає визнання палестинської держави в рамках остаточної близькосхідної мирної угоди.

Нагадаємо, Генсек ООН А.Гутерреш заявив, що плану "Б" в ізраїльсько-палестинському питанні немає.

Українські Національні Новини

Новини Світу