ssha-zaprovadili-zhorstki-sanktsiyi-proti-kitayu-myanmi-ta-pivnichnoyi-koreyi

США запровадили жорсткі санкції проти Китаю, М'янми та Північної Кореї

 • 18569 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Сполучені Штати в п'ятницю ввели санкції проти Китаю, М'янми, Північної Кореї та Бангладеш через порушення прав людини, а також додали китайський стартап зі штучного інтелекту SenseTime Group до економічного "чорного списку". Про це інформує УНН з посиланням на Міністерства фінансів США.

Деталі

Канада та Велика Британія також приєдналися до Сполучених Штатів у введенні санкцій, пов'язаних із порушенням прав людини в М'янмі.

У заяві Міністерства фінансів США сказано, що китайська компанія штучного інтелекту SenseTime списку "компаній китайського військово-промислового комплексу", звинувачуючи її в розробці програм розпізнавання обличчя, які можуть визначити етнічну приналежність особи, з особливим акцентом на ідентифікації етнічної приналежності, особливо уйгурів.

У результаті, стартап потрапить під заборону інвестицій для американських інвесторів.

Міністерство фінансів США також включило Шохрата Закіра, голову Сіньцзян-Уйгурського автономного району Китаю з 2018 по 2021 рік, і Еркена Туніяза, нинішнього виконуючого обов’язки голови регіону, до списку санкцій.

Додамо

За оцінками експертів та правозахисних груп ООН, понад мільйон людей, в основному уйгури та представники інших мусульманських меншин, були затримані протягом останніх років у великій системі таборів у крайньому західному регіоні Китаю Сіньцзян.

Українські Національні Новини

Новини Світу