ssha-zasudili-obstril-avtomobilya-z-medikami-na-donbasi

США засудили обстріл автомобіля з медиками на Донбасі

 • 7663 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор засуджує обстріл медичного автомобіля на Донбасі, внаслідок якого загинуло двоє осіб. Про це УНН повідомляє з посиланням на Посольство України в США у Facebook.

"Напади на медиків, що здійснюються керованими Росією силами, свідчать про повну відсутність поваги до людського життя, міжнародних стандартів і Мінських угод", - заявив Тейлор.

Також посольство США в Україні закликало Росію та контрольованих нею бойовиків негайно припинити бойові дії, захистити цивільних осіб і персонал гуманітарних організацій, відвести озброєння та збройні сили.

Окрім того, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив: "Сумні новини з Донбасу. Медичний персонал і авто швидкої допомоги не повинні бути мішенню."

Нагадаємо, стало відомо, що бойовики обстріляли автомобіль із військовими медиками ООС з протитанкової керованої ракети. В результаті прямого попадання бойовиків один український військовослужбовець загинув на місці, ще двоє отримали поранення.

Згодом медик, що отримав поранення внаслідок обстрілу бойовиками автомобіля з військовими медиками ООС, загинув.

Українські Національні Новини

Політика