ssha-zasudzhuye-ukaz-rosiyi-schodo-vidachi-pasportiv-dlya-zhiteliv-donetska-i-luganska

США засуджує указ Росії щодо видачі паспортів для жителів Донецька і Луганська

 • 8507 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Сполучені Штати засуджують указ президента Росії Володимира Путіна щодо спрощення отримання громадянства РФ для мешканців ОРДЛО. Про це повідомило в Twitter Посольство США в Україні, передає УНН.

"Крим - це Україна. Донецьк - це Україна. Луганськ - це Україна. Ми засуджуємо нещодавній абсурдний і дестабілізуючий указ Росії щодо російських паспортів для жителів Донецька і Луганська і підтверджуємо нашу рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - заявили в посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України – Турчинов

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО. Пізніше Путін пояснив рішення про спрощення видачі громадянства жителям ОРДЛО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грубе порушення: в Україні висловилися щодо видачі російських паспортів на Донбасі

Раніше УНН повідомляв, що російська влада збирається включити жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей в категорію тих, хто зможе отримати російське громадянство за спрощеною процедурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЄ і ПАРЄ проінформовано про ситуацію з російськими паспортами для жителів ОРДЛО - Кулеба

Додамо, що МЗС України вважає указ Путіна про паспорти для жителів ОРДЛО юридично нікчемним. Також у МЗС Литви відреагували на указ Путіна про російські паспорти в ОРДЛО

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна звернулась до Радбезу ООН щодо російських паспортів на Донбасі

Українські Національні Новини

Політика