ssha-zavdast-nischivnogo-udaru-po-chornomorskomu-flotu-rf-yakscho-putin-zastosuye-yadernu-zbroyu-v-ukrayini-ben-khodzhes

США завдадуть "нищівного удару" по чорноморському флоту рф, якщо путін застосує ядерну зброю в Україні - Бен Ходжес

 • 328449 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Якщо президент росії володимир путін застосує ядерну зброю в Україні, Сполучені Штати завдадуть "нищівного удару" по чорноморському флоту рф або російським базам в Криму. Про це заявив колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес в інтерв'ю The Daily Mail, передає УНН.

Цитата

"Якщо виникне загроза територіальній цілісності нашої країни, для захисту народу, ми, безумовно, будемо використовувати всі засоби для - і я не блефую. Він (путін, - ред.) знає, що США повинні будуть відповісти, якщо росія застосує ядерну зброю. Відповідь США може бути не ядерною, але це цілком може бути нищівний удар, який міг би, наприклад, знищити чорноморський флот або російські бази в Криму", - сказав Ходжес.

Деталі

Генерал Ходжес зазначив, що ймовірність ядерного удару росії по Україні, на його думку, "дуже малоймовірна". Він додав, що за використанням будь-якої стратегічної зброї масового знищення послідує "швидка та жорстка" реакція президента США Джо Байдена.

"Тож я думаю, що президент путін і ті, хто його оточує, не захочуть напряму втягувати Сполучені Штати в конфлікт", - підсумував Ходжес.

Нагадаємо

У середу, 21 вересня, путін пригрозив використовувати "всі доступні засоби" для захисту росії.

За даними Міжнародної кампанії за відміну ядерної зброї (ICAN) своїми погрозами російський диктатор різко збільшив небезпеку ядерного конфлікту.

Українські Національні Новини

Новини Світу