ssha-znyali-zaboronu-na-poloti-aviakompaniy-bilya-krimu-krikliy

США зняли заборону на польоти своїх авіакомпаній біля Криму - Криклій

 • 23060 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Федеральне авіаційне управління США (FAA) з 27 жовтня повністю зняло обмеження для американських авіакомпаній на польоти через повітряний простір над Чорним морем під відповідальністю України, адже Україна запровадила дієві заходи стосовно забезпечення безпеки польотів цивільної авіації у цьому районі. Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"FAA повністю зняла обмеження для американських цивільних експлуатантів на польоти через повітряний простір над Чорним морем під відповідальністю України", - зазначив він.

Зі слів міністра, із 27 жовтня 2020 року Федеральна авіаційна адміністрація департаменту транспорту США запланувала оновлення Спеціальних федеральних авіаційних правил (SFAR 113) щодо обмежень на виконання польотів американськими експлуатантами у повітряному просторі під відповідальністю України.

"У документі зазначено, що Україна запровадила дієві заходи стосовно забезпечення безпеки польотів цивільної авіації в Сімферопольському районі польотної інформації, зокрема в міжнародному повітряному просторі, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні", - повідомив Криклій.

"Ми пишаємось таким результатом конструктивної взаємодії фахівців Державіаслужби України та Украероруху з міжнародними авіаційними організаціями та авіаційними владами різних держав, і зокрема з Федеральною авіаційною адміністрацією департаменту транспорту США", - підсумував очільник Мінінфраструктури.

Раніше стало відомо, що у США не будуть продовжувати заборону на польоти американським авіакомпаніям у певних зонах району польотної інформації Сімферополя (UKFV), яку ввели в 2014 році. Наразі відповідний документ FAA офіційно опублікований.

Українські Національні Новини

Економіка