ssha-zvinuvatili-dvokh-irantsiv-u-kiber-zmovi-z-metoyu-vtruchannya-u-prezidentski-vibori-2020-roku

США звинуватили двох іранців у кібер-змові з метою втручання у президентські вибори 2020 року

 • 12849 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Сполучені Штати оголосили про порушення кримінальної справи проти двох іранців, яких вони звинувачують у запуску кампанії кібер-дезінформації з метою втручання у президентські вибори в США 2020 року, націленої на виборців, а також обраних членів Конгресу та американської медіакомпанії. Про це пише УНН з посиланням на Мінфін США.

Деталі

Мінфін США також оголосив, що вводить санкції проти шести іранців та одного іранського угруповання за спроби вплинути на вибори в США 2020 року.

Сейєд Мохаммад Хосейн Муса Каземі і Саджад Кашіан звинувачуються в отриманні конфіденційної інформації про голосування в США принаймні з одного сайту державних виборів та у змові з іншими з метою сіяти дезінформацію, щоб спробувати підірвати впевненість американців у чесності виборів.

Високопоставлені представники правоохоронних органів США заявили журналістам, що у них немає доказів того, що будь-яка з ймовірних атак хакерів вплинула на результати виборів.

У обвинувальному висновку стверджується, що іранські хакери отримали доступ до комп'ютерної мережі неназваної американської медіакомпанії з метою поширення хибних тверджень про вибори, але їхній змові завадило втручання ФБР та компанії, імена яких у обвинувальному висновку не вказані.

У обвинувальному висновку зазначається, що в рамках змови вони також відправили повідомлення у Facebook, республіканським членам Конгресу та учасникам кампанії тодішнього президента Дональда Трампа.

Висновок стверджує, що вони намагалися отримати доступ до даних реєстрації виборців з 11 державних веб-сайтів, і в одному випадку їм вдалося завантажити дані з одного державного веб-сайту, який містив інформацію про 100 тисяч зареєстрованих виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін особисто санкціонував операцію з підтримки Трампа на президентських виборах в США в 2016 році - ЗМІ

Доповнення

Про підозри США щодо втручання Ірану у президентські вибори 2020 року стало відомо ще у жовтні минулого року.

За два тижні до виборів у листопаді вищі посадовці розвідки в адміністрації Трампа заявили, що і Росія, і Іран намагалися втрутитися у вибори, і отримали доступ до деяких даних реєстрації виборців у США.

Деякі виборці повідомляли, що отримували електронні листи нібито від Proud Boys, самопроголошеного клубу "західних шовіністів", які відтоді стали об'єктом пильної уваги після того, як деякі його члени взяли участь у бунті 6 січня біля Капітолію США.

Офіційні особи США та експерти з безпеки на виборах давно побоюються таких кібератак після серії аналогічних інцидентів, які сталися за останні два роки у Східній Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу