ssha-zvinuvatili-partnera-oligarkha-vekselberga-u-vidmivanni-groshey-ta-ukhilenni-vid-sanktsiy

США звинуватили партнера олігарха Вексельберга у відмиванні грошей та ухиленні від санкцій

 • 996342 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. США звинуватили партнера олігарха Вексельберга, який перебуває під санкціями, у відмиванні грошей та ухиленні від санкцій, згідно з оприлюдненим у вівторок обвинувальним актом федерального суду Нью-Йорку, передає УНН.

Деталі

70-річний Володимир Воронченко, який проживав у різний час в американських штатах Нью-Йорк, Флорида, а також у росії, позиціонував себе як успішний бізнесмен, колекціонер і торговець витворами мистецтва, а також близький друг та діловий партнер олігарха Віктора Вексельберга, який перебуває під санкціями.

Воронченко брав участь у схемі платежів на суму понад 4 мільйони доларів за утримання чотирьох об'єктів нерухомості в США, що належали Вексельбергу, а також у спробі продати два об'єкти нерухомості.

Міністерство фінансів наклало санкції на Вексельберга у 2018 році, а також минулого року, заблокувавши його яхту та приватний літак, оскільки у період з 2008 по 2017 рік він придбав нерухомість у Нью-Йорку та Флориді на суму близько 75 мільйонів доларів через серію підставних компаній.

Приблизно з лютого 2009 року до березня 2018 року підставні компанії, що належать Вексельбергу, відправили близько 90 електронних переказів на загальну суму близько 18,5 млн доларів, йдеться в повідомленні.

Воронченко та члени його сім'ї, які проживали в росії, доручили адвокату використати кошти для здійснення різних платежів у доларах США для утримання та обслуговування власності, тоді як Воронченко намагався продати дві власності.

Воронченко звинувачується у змові з метою порушення та ухилення від санкцій США в порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA); змові з метою міжнародного відмивання грошей та міжнародне відмивання грошей, кожне з яких спричиняє максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Воронченку також було пред'явлено звинувачення у неповазі до суду, яке передбачає максимальне покарання на розсуд суду. Обвинувальний акт також містить повідомлення про намір Сполучених Штатів конфіскувати у Воронченка доходи від його злочинів, включаючи майно.

Українські Національні Новини

Новини Світу