stala-vidoma-kilkist-ukrayinskikh-viyskovikh-u-mirotvorchikh-operatsiyakh-pid-provodom-nato

Стала відома кількість українських військових в операціях під проводом НАТО

 • 30533 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. На сьогодні 60 українських військовослужбовців виконують завдання у складі місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан та багатонаціональних сил КФОР у Косово. Про це в коментарі УНН повідомили у Місії України при НАТО.

Так, за інформацією дипломатів, український національний персонал у складі тренувально-дорадчої місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан нараховує 20 військовослужбовців.

Основними завданнями українського національного персоналу в Афганістані є ведення інженерної розвідки шляхів руху, об’єктів та місцевості, виконання заходів з протидії застосуванню саморобних вибухових пристроїв та знешкодження вибухонебезпечних предметів, чергування у складі сил зведеного загону швидкого реагування та надання спеціальної підтримки діяльності литовського національного елементу забезпечення.

В операції КФОР у Косово наразі бере участь 40 військовослужбовців Збройних сил України, повідомили у місії. Українські бійці виконують завдання по всій зоні відповідальності КФОР.

Зазначимо, Україна наразі є єдиною державою з країн-партнерів НАТО, що брала участь в усіх основних операціях та місіях Альянсу.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок напередодні провів зустріч з генерал-майором Дені Фортіном, очільником нової місії НАТО з підготовки та розбудови сил в Іраку. Сторони обговорили розгортання українських сил та засобів у Місії НАТО в Іраку.

Українські Національні Новини

Політика