stali-vidomi-pershi-detali-zustrichi-tikhanovskoyi-z-baydenom

Стали відомі перші деталі зустрічі Тіхановської з Байденом

 • 16626 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська в середу, 28 липня, зустрілася з президентом США Джо Байденом. В ході зустрічі серед тем було обговорено переслідування та репресії. Окрім того, криза в Білорусі буде включена в міжнародний порядок денний в ООН та ОБСЄ. Про це інформує УНН з посиланням на Telegram-канал Тіхановської.

Цитата

"Стоячи біля Білого дому перед журналістами, я намагалася зрозуміти свої почуття після зустрічі з президентом Байденом. Але я тут не одна. За моєю спиною - 36 тисяч білорусів, які пройшли через арешти і тортури. 10 з них - загинули. Але всі вони говорили моїм голосом на цій зустрічі. Як білоруска, я пишаюся своїм народом, який повстав проти режиму і вже рік протистоїть йому", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Тіхановська відзначила, що була рада зустрічі з презиидентом Байденом та подякувала за підтримку.

"Як політик, я рада цій зустрічі. Президент Байден сказав, що в світі триває боротьба між автократією і демократією... Тому я закликала президента Байдена допомогти нам зробити Білорусь успішним прикладом ненасильницького переходу до демократії... І я дякую президенту Байдену за те, що він підтримав нас на цьому шляху", - повідомила Тіхановська.

Тіхановська вважає, що білоруська революція не пов'язана з геополітикою, що це демократичний вибір білорусів, а моральний обов'язок США - підтримка.

На думку Тіхановської рішенням кризи в країні можуть стати лише "нові вільні вибори під міжнародним контролем".

"Криза в Білорусі повинна бути включена в міжнародний порядок денний, в ООН та ОБСЄ, а всі винні мають бути притягнуті до відповідальності в міжнародних судах", - підсумувала лідер опозиції.

Додамо

Лідер білоруської опозиції прибула до Вашингтона 18 липня. У Telegram-каналі політика повідомлялося, що вона відвідає Вашингтон, Нью-Йорк, а також Каліфорнію. В ході своєї поїздки Тіхановська проводить зустрічі з представниками американського політичного істеблішменту.

Нагадаємо

Протести в Білорусі почалися 9 серпня у зв'язку з результатами виборів, за якими у чинного президента Олександра Лукашенка 80,1% голосів, а у його опонентки Світлани Тіхановської - 10,1%.

На акції протесту в різних містах країни виходили десятки тисяч людей.

На тлі акцій протесту, що почалися після виборів президента Білорусі, в інтернет виданнях з'явилися повідомлення про зґвалтування затриманих в ізоляторах.

Українські Національні Новини

Новини Світу