stali-vidomi-podrobitsya-ne-dopusku-advokata-do-balukha

Стали відомі подробиця не допуску адвоката до Балуха

 • 9483 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. До українського активіста Володимира Балуха, якого за словами правозахисника минулої ночі побили у кримському СІЗО, не пустили адвоката. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк, передає УНН.

"У Володимира Балуха закінчився сьогодні термін ув'язнення за вироком у першій справі про незаконне зберігання боєприпасів", - написав журналіст.

За його словами, інформація про те, що вночі на Балуха здійснили напад в СІЗО, поки не підтверджується.

"У камері Балуха була зламана відеокамера, після чого співробітники разом з начальником СІЗО Сергієм Бережним провели обшук. Балуха вивели з камери, сталася словесна перепалка, Бережний звинуватив його в поламці. Після цього в наручниках Балуха супроводили в карцер. Чи знаходиться він там до сих пір, невідомо. Адвоката до нього сьогодні на пустили, посилаючись на неприємний день, запевнили, що конфлікт був, але обмежився словесною перепалкою", - розповів журналіст.

Раніше УНН повідомляв, що до Балуха не пустили адвоката.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передасть до суду докази побиття Балуха - МЗС

Нагадаємо, адвокат Балуха вимагатиме зустрічі з ним після інформації про побиття і погрози.

Українського активіста Володимира Балуха у сімферопольському СІЗО “вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися”, повідомив проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН повідомила про нові випадки катувань у кримських тюрмах

Засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль, однак потрібна медична допомога йому не надається.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП