stalo-vidome-tochne-mistse-zatoplennya-kreysera-moskva

Стало відоме точне місце затоплення крейсера "москва"

 • 419342 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Радник голови МВС Антон Геращенко у Telegram опублікував знімки точного місця затоплення крейсера "москва", повідомляє УНН.

Цитата

“За ексклюзивною інформацією нашого джерела, на знімку, зробленому радарним супутником однієї з країн НАТО, ви бачите реальне місце, де спочиває об'єкт культурної спадщини України, свідчення перемог наших інженерів та військових – крейсер "москва", – написав Геращенко під знімками.

Деталі

Точне місце було виявлено супутниковим радаром на основі аналізу забруднення моря поверхнево активними речовинами – паливом та оліями, якими вкрита поверхня моря над місцем аварії.

Космічний радар дає змогу навіть розглянути силует крейсера "москва", "покійного" на глибині 40-45 метрів.

"Після нашої перемоги ця точка стане місцем паломництва дайверів з усього світу", - додав Геращенко.

Контекст

13 квітня голова Одеської ОВ Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали українські прикордонники на острові Зміїний.

За його словами, ракети "Нептун", що стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили й у міноборони росії. Як повідомили, корабель було серйозно пошкоджено, екіпаж покинув судно.

Згодом в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

У міноборони росії увечері 14 квітня визнали, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Суспільство