stalo-vidomo-imena-sche-dvokh-zakhoplenikh-rf-moryakiv-yaki-nazvali-sebe-viyskovopolonenimi

Стало відомо імена ще двох захоплених РФ моряків, які назвали себе військовополоненими

 • 6577 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Стало відомо імена ще двох захоплених росіянами у Керченській протоці українських моряків, які перебувають у російському СІЗО, які назвали себе військовополоненими. Про це повідомляють адвокати захоплених росіянами українських моряків Олег Єлісеєв та Гаджи Алієв, передає УНН.

"Вчора я вперше зустрівся зі своїм підзахисним Владиславом Костишиним - старшиною 1 статті з МБАК "Нікополь". В цей же день відбулися слідчі дії з його участю, в ході яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим і потребує послуг перекладача", - написав адвокат Олег Єлісеєв.

Адвокат додав, що почуває себе Владислав добре, тільки очі сумні. Переживає більше не за себе, а за свою країну, рідних та близьких. Дуже зрадів українській мові і тому, що наразі відбувається у світі.

Другий адвокат, який захищає військовополоненого Сергія Попова, Гаджи Алієв, повідомив, що його не допустили в СІЗО для участі в судовому засіданні. Суд запросив адвоката за призначенням, який, не зясувавши відомостей про наявність в справі адвоката за угодою, всупереч вимозі стандарту захисту у кримінальній справі, брав участь в судовому засіданні замість адвоката Алієва. Скарга залишена без задоволення. Таким чином, судом незаконно розглянута апеляційна скарга і явно порушено право на захист військовополоненого але адвокату вдалось потрапити до підзахисного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест досі чекає дозволу РФ відвідати українських моряків

"… мені сьогодні вдалося прорватися до мого підзахисного вже на стадії слідчих дій з його участю, на яких Сергій заявив, що він є військовополоненим і просить щоб до нього застосовувалися норми Женевської конвенції. Давати будь-які свідчення відмовився", - про це написав адвокат Гаджи Алієв, який захищає військовополоненого капітана-лейтенанта Попова Сергія з МБАК "Нікополь".

За словами адвоката, Сергій не падає духом та вдячний всім, хто відгукнувся. Від громадянина РФ отримав лист зі словами підтримки і підписом "не всі росіяни козли". Також Сергій подякував волонтерам за передачі, що одяг, який вони передали, підійшов в розмір в розмір.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Верховний суд Криму 20 грудня залишив під арештом ще двох захоплених 25 листопада біля берегів Криму українських військових моряків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП