stalo-vidomo-imya-sche-odnogo-moryaka-yakiy-nazvavsya-viyskovopolonenim-u-rf

Стало відомо ім'я ще одного моряка, який назвався військовополоненим у РФ

 • 17245 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Під час допиту член екіпажу рейдового буксира "Яни Капу" Євген Семидоцький, якого утримують у московському СІЗО, заявив слідчим ФСБ РФ, що є військовополоненим. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook, передає УНН.

“Вчора адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Микола Фомін відвідав одного з членів екіпажу "Яни Капу" Євгена Семидоцького. Під час допиту член екіпажу рейдового буксира "Яни Капу" Євген Семидоцький заявив слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненим”, - повідомив Полозов.

Адвокат також додав, що утримують Семидоцького у двомісній камері з обвинувачуваним в іншій кримінальній справі. Євген навчає його української. Фізично почуває себе добре, має хороший настрій, ніяких скарг не висловлював.

"Він став 18-м моряком, який заявив про себе як про військовополоненого слідчому СУ ФСБ", - зазначив Полозов.

Нагадаємо, за даними адвоката Сергія Бадамшина, вже 19 захоплених українських моряків, яких утримують у московських СІЗО, назвали себе військовополоненими

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон були взяті 24 особи - військові моряки та співробітники СБУ.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

Згодом у Росії заявили, що у московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових до Росії.

Українські Національні Новини

Політика