stalo-vidomo-koli-kiyiv-perestane-chistiti-vodu-khlorom

Стало відомо, коли Київ перестане чистити воду хлором

 • 18780 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Планується, що вже через 2–2,5 роки Київводоканал зможе повністю відмовитись від використання хлору для знезараження питної води та перейти на більш сучасні та безпечні технології та реагенти. Про це заявив генеральний директор ПрАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький під час пресзаходу на водопровідній насосній станції "Мінська", передає УНН з посиланням на КМДА.

Так, водопровідна насосна станція "Мінська" – вже тринадцята з чотирнадцяти діючих артезіанських водопровідних насосних станцій, що переведені на нову технологію знезараження води за допомогою гіпохлориту натрію.

"Вода, яка надходитиме в мережу, буде мати стабільно високу якість і покращені органолептичні властивості, зокрема, не матиме запаху хлору", – розповів Новицький.

Разом з тим він зауважив, що запаху хлору у воді не варто боятися. Поки ще 90% киян споживають воду, що знезаражується саме за допомогою хлору, тож такий запах є гарантією того, що вода знезаражена і безпечна для вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість послуг від "Київводоканалу" на час карантину можна отримати дистанційно

Переобладнання насосної станції "Мінська", що забезпечує питною водою майже 50 тисяч мешканців Оболонського району, розпочали у грудні 2019 року, і в ході реконструкції встановили систему знезараження питної води з використанням електролізних установок гіпохлориту натрію, що дозволяє виготовляти 150 л за годину низькоконцентрованого гіпохлориту натрію. Також насосну станцію обладнано системою автоматики та диспетчеризації, прокладено нові технологічні трубопроводи для подачі гіпохлориту натрію, оновлено системи електроживлення та відеонагляду.

Так, невдовзі і Дніпровська станція відмовиться від використання рідкого хлору і перейде на більш сучасний і безпечний реагент – діоксид хлору.

Після цього Київводоканал перейде до модернізації Деснянської водопровідної станції, яка постачає 65% води місту, та підбору оптимальної технології знезараження деснянської води.

"Враховуючи той досвід, що у нас є, я вважаю, що протягом двох років можна перейти на нову технологію і на Деснянській станції", – зазначив Новицький.

Раніше УНН писав, що у столичній мерії обіцяють не дозволити підвищення тарифів на холодну воду.

Українські Національні Новини

Київ