stalo-vidomo-koli-na-vnutrishnikh-reysakh-mozhna-bude-litati-za-e-pasportom

Стало відомо, коли на внутрішніх рейсах можна буде літати за е-паспортом

 • 10764 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Міністерство інфраструктури планує зобов'язати українські аеропорти на внутрішніх рейсах приймати е-паспорти. Про це на своїй сторінці в Facebook написала радниця міністра інфраструктури України Яніка Мерило, передає УНН.

Відповідний законопроект розроблений міністерством. Документ вже представлений і підтриманий на засіданні Кабінету міністрів, інформує Мерило.

"Це означає, що законопроект буде подаватися від КМУ, і сподіваюся, швидко ухвалений Верховною Радою", - пише вона.

Мерило додала, що ініціативу підтримали великі міжнародні аеропорти, узгодивши всі необхідні документи в експериментальному режимі.

"Це той випадок, коли простіше і більше впевненості для всіх, що можливість користуватися паспортом через ДІЮ, тобто е-паспортом, врегульована на законодавчому рівні. Тоді вже аеропорти зможуть не "при бажанні", а повинні будуть приймати е-паспорт", - додала вона.

Раніше міністр Криклій повідомив, що вже у вересні можна буде придбати єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого прямування і метро в Києві. Продаж буде здійснюватися на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua і на SmartTicket.gov.ua. Експериментальний проект впроваджує Галузевий центр цифровізації і кібербезпеки Міністерства інфраструктури України за участю Укрзалізниці.

Українські Національні Новини

Політика