stalo-vidomo-koli-proydut-dostrokovi-vibori-kazakhstanu

Стало відомо, коли пройдуть дострокові вибори Казахстану

 • 7086 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Позачергові вибори президента Республіки Казахстан пройдуть 9 червня 2019 року. Про це оголосив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в зверненні до народу, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Відповідно до конституції країни, я прийняв рішення про проведення позачергових виборів президента Республіки Казахстан 9 червня 2019 року", - заявив Токаєв.

Він підкреслив, що дострокові вибори глави держави абсолютно необхідні і пообіцяв, що вони будуть чесними, відкритими і справедливими. Метою проведення дострокових виборів Токарев вважає необхідність зняти будь-яку невизначеність в історично важливий момент, а також підтвердити стабільність і спадкоємність політики першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Як зазначив Токаєв, рішення про проведення позачергових виборів він прийняв, порадившись з Назарбаєвим, а також спікерами обох палат парламенту, прем'єр-міністром республіки і лідерами політичних партій.

"Твердо вважаю дострокові вибори голови держави абсолютно необхідними. Для того, щоб забезпечити суспільно-політичну згоду, впевнено рухатися вперед, вирішувати завдання соціально-економічного розвитку, необхідно зняти будь-яку невизначеність", - заявив Токаєв.

Як повідомляв УНН, 19 березня президент Казахстану Назарбаєв пішов у відставку. Пізніше він назвав наступника. На наступний день колишній голова Сенату (верхньої палати парламенту) Казахстану Токаєв прийняв присягу і вступив на посаду президента країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу