stalo-vidomo-koli-v-kiyiv-priyde-babine-lito

Стало відомо, коли в Київ прийде "бабине літо"

 • 27966 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Середина жовтня буде характеризуватися дуже теплою і сухою погодою як в денний, так і в нічний час. Про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Вазіра Мартазінова на прес-конференції, передав кореспондент УНН.

"У першу декаду жовтня в Києві та Київській області та найближчих до неї областей зберігатиметься та температура, що є зараз. Але неодноразово ми маємо похолодання нічних температур - вони будуть доходити до заморозків. Друга декада жовтня виявиться більш благополучною - температура буде рости і денна, і нічна ", - зазначила кліматолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповіла, якою буде погода в жовтні

За її словами, в період з 11 по 16 жовтня температура повітря може доходити до 22 градусів, однак уже з 17 температура різко піде вниз, і до листопада температура повітря вночі опускатиметься до -6 .. -8 градусів за Цельсієм. Причому, за даними В. Мартазинової, в цей період встановиться, по суті, зимова погода, оскільки температурні показники кінця жовтня виявляться навіть нижче, ніж в листопаді і навіть грудні.

При цьому вона додала, що опади протягом першої половини місяця будуть незначними - основна їх маса пройде в другій половині жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик попередила про інтенсивні опади до кінця року

Нагадаємо, на початку жовтня в Україні пройдуть невеликі дощі, денна температура прогріється до 18-22 градусів. Про це повідомила заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометцентру Наталія Голеня.

Українські Національні Новини

Київ