stalo-vidomo-pro-noviy-metod-vedennya-okupantami-prikhovanoyi-mobilizatsiyi

Стало відомо про новий метод ведення окупантами прихованої мобілізації

 • 163470 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Центр протидії дезінформації при РНБО України у суботу повідомив про виявлення механізму "обманної" мобілізації, яку здійснюють окупанти в окремих регіонах росії, пише УНН.

Деталі

Так, зазначають у ЦПД, у кількох проросійських Telegram-каналах, що здійснюють медійний супровід війни рф проти України, з’явилося повідомлення щодо "збору та оперативного відправлення добровольців" в район Маріуполя для надання допомоги жителям Донбасу.

Зауважується, що для 14-денної місії набирають винятково стресостійких чоловіків віком від 18 років без серйозних хронічних захворювань. Особи цієї категорії повинні взяти з собою "паспорт, предмети особистої гігієни, спальний мішок та змінний одяг".

"Експерти Центру не виключають, що така агітаційна робота росіян є одним з елементів механізму прихованої мобілізації – "обманною" мобілізацією, коли особа не усвідомлює, що її відправляють до району ведення бойових дій для безпосередньої участі в них", - інформують у ЦПД.

Нагадаємо

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович звернувся до жителів окупованих територій та заявив, що у разі примусової мобілізації до військ рф у них є три виходи: ховатися, покинути тимчасово окуповану територію та переходити на бік ЗСУ.

Українські Національні Новини

Суспільство