stalo-vidomo-pro-scho-bude-govoriti-golova-mzs-nimechchini-u-rf

Стало відомо, про що буде говорити голова МЗС Німеччини у РФ

 • 8469 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У п'ятницю, 18 січня, відбудеться робочий візит у Росію міністра закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Хайко Мааса, під час якого політик зустрінеться з російським колегою Сергієм Лавровим. Під час зустрічі буде порушено питання про Договір про РСМД, конфлікт в Сирії і ситуацію в Україні. Про це йдеться у коментарі на сайті МЗС РФ, передає УНН.

"У числі пріоритетних тем зовнішньополітичного блоку - ситуація у сфері міжнародної безпеки, в тому числі в контексті рішення США про вихід з Договору про РСМД, врегулювання в Сирії, конфлікт в Україні", - сказано в коментарі.

З точки зору МЗС Росії, завдяки діалогу глав зовнішньополітичних відомств РФ і ФРН, нібито поступально відновлюється "функціонування мережі робочих механізмів взаємодії, призупинених німецькою стороною в 2014 році" після анексії Криму Росією і на тлі конфлікту на Донбасі.

У МЗС РФ вказали, що попри санкційні і політичні обмежувачі, Німеччина залишається найважливішим у Європі торгово-економічним партнером Росії, зазначивши, що уряд ФРН підтримує проект будівництва газопроводу "Північний потік-2" як комерційної ініціативи.

Нагадаємо, раніше цього тижня посол США в ФРН Річард Гренелл знову виступив з критикою проекту "Північний потік-2" і підтвердив можливість введення з боку Вашингтона санкцій проти компаній, що беруть участь в його реалізації.

Як повідомляв УНН, голова МЗС Німеччини цього тижня здійснить візит і в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу