stalo-vidomo-pro-scho-govorili-vchora-khug-i-nayev

Стало відомо, про що говорили вчора Хуг і Наєв

 • 9516 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Вчора, пізно вечором, на прохання першого заступника Голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, відбулася його позапланова зустріч з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ООС.

В ході зустрічі генерал-лейтенант Наєв закликав авторитетного дипломата Олександра Хуга вплинути на російські окупаційні війська та незаконно створені ними військові формування задля припинення ведення вогню по підконтрольній Уряду України території, особливо з використанням заборонених Мінськими угодами видів озброєння.

Командувач об’єднаних сил зазначив, що з початку Операції об’єднаних сил, а саме з 1 травня по 16 травня 2018 року, противник здійснив 930 обстрілів підконтрольної Уряду України території, при цьому заборонене Мінськими угодами озброєння застосовував 274 рази.

Зокрема, генерал-лейтенант Сергій Наєв акцентував увагу на подію, що сталася 17 травня 2018 року, коли унаслідок ранкового обстрілу російських окупаційних військ, один зі снарядів влучив на подвір’я загальноосвітньої школи міста Світлодарськ, в якій того часу перебувало близько 380 школярів та 45 осіб персоналу навчального закладу.

Як повідомляв УНН, протягом минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” 60 разів порушили режим припинення вогню, з них 26 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок ворожого вогню сім військовослужбовців ЗСУ зазнали поранень; 18 травня близько другої години ночі в результаті ворожих обстрілів двоє мирних мешканців Троїцького загинуло та двох поранено.

Українські Національні Новини

Політика