stalo-vidomo-skilki-kandidativ-u-nardepi-mayut-vischu-osvitu

Стало відомо, скільки кандидатів у нардепи мають вищу освіту

 • 10997 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Серед кандидатів у народні депутати зменшилася кількість осіб із загальною середньою освітою, але зросла кількість осіб із професійною середньою освітою. Всього понад 90% тих, хто балотувався, мають вищу освіту. Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Стосовно освіти… зменшилася кількість осіб із загальною середньою, але зросла кількість осіб з професійною середньою освітою (у порівнянні з 2014 роком – ред.)", - сказала Сліпачук.

Так, вищу освіту мають 91,44% кандидатів у народні депутати, середню спеціальну освіту мають 2,02%, загальну середню – 3,05%, професійно-технічну – 3,42% кандидатів.

Як повідомляв УНН, за даними ЦВК, наймолодшому кандидату у нардепи на позачергових парламентських виборах 21 рік, водночас найстаршому – 82 року. Середній вік кандидата – 42 роки

Нагадаємо, що загальна кількість кандидатів в народні депутати, які беруть участь у балотуванні на вибори до Верховної Ради, становить 5 845 осіб.

Українські Національні Новини

Політика