stalo-vidomo-yak-facebook-stezhit-za-svoyimi-koristuvachami

Стало відомо, як Facebook стежить за своїми користувачами

 • 35214 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Марк Цукерберг глава компанії Facebook передав Конгресу США повний звіт про методи та способи стеження за своїми користувачами. Про це повідомляє Daily Mail, передає УНН.

Способи, за допомогою яких Facebook шпигує над своїми користувачами включають в себе відстеження рухів миші, реєстрацію рівнів заряду батарей і моніторинг пристроїв поблизу користувача, що знаходяться в одній мережі, аналіз встановлених плагінів і вільного місця в пам'яті комп'ютерної техніки.

Також соцмережа аналізує "контактну інформацію", таку як: "телефонна книга", "журнал дзвінків" і "журнал SMS" для користувачів Android.

Більш того Facebook зберігає і аналізує інформацію про місцезнаходження GPS, фотографії GPS, яку він знайде в налаштуваннях вашого пристрою.

Не забуває він і про інформацію про комп'ютери, телефони, підключені телевізори та інші пристрої, підключені до мережі, а також про вашого постачальника інтернет-послуг або мобільного оператора.

Звіт на 454 сторінках був підготовлений у відповідь на питання, задані Марку Цукербергу під час його виступу перед Конгресом в квітні.

Нагадаємо, Facebook виявилася в центрі скандалу після того, як газета The New York Times повідомила, що британській аналітичній фірмі Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі. Пізніше Facebook повідомив про витік даних майже 90 млн користувачів.

Раніше авторитетне видання The Guardian зазначило, що одним з основних моментів слухань Сенату США по витоку даних соціальної мережі Facebook полягає в простих і очевидних питаннях засновнику і власнику соціальної мережі.

Як повідомляв УНН, Facebook розірве угоду з китайською компанією Huawei про доступ до персональних даних користувачів соціальної мережі, яка була у корпорації мінімум з 2010 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу