stalo-vidomo-yak-shvidko-pozbutisya-vid-pokhmillya

Стало відомо, як швидко позбутися від похмілля

 • 17632 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Вітаміни групи "В" сприяють засвоєнню алкоголю в організмі і є своєрідною профілактикою від похмілля. До такого висновку прийшли вчені Університету штату Іллінойс, передає УНН з посиланням на The Sivertelegram.

Так, під час дослідження було виявлено, що властивості профілактики від похмілля мають вітаміни В1 і В6.

Зокрема, вітамін В6 допомагає швидше переробити алкоголь, стимулює активність печінки і має детоксикаційну дію на організм. Встановлено, що 1200 міліграм цього вітаміну знижують симптоми похмілля удвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська горілка Arctica підкорила німецьке журі

"Вітамін В1 стимулює синтез ферменту ацетил-КоА, за допомогою якого завершується переробка етилового спирту до вуглекислого газу і води", - пояснив один з авторів дослідження Шейн Філліпс.

За словами вчених, найкраще вживати вітаміни у рідкому вигляді. Для цього їх потрібно розчинити у воді. У той же час, не варто приймати відразу два вітаміни В1 і В6, оскільки в такому випадку в організмі засвоїться лише один з них. Перерва між прийомом двох лікарських засобів повинен становити не менше 4 годин.

Нагадаємо, як писав УНН, на горілку українці витрачають удвічі більше грошей, ніж на вино. В цілому ж, українська горілка вважається однією з кращих у світі.

Тому, як розповів УНН директор з маркетингу Beverage Trading Company Олексій Безуглий, переплачувати нашим співвітчизникам за іноземну горілку немає ніякого сенсу.

"Віскі, ром, вермути і навіть вино іноземного виробництва, як правило, краще українських аналогів. Але якщо йдеться про горілку, то українська продукція займає високі місця у світовому рейтингу. Знову ж, наприклад, наш бренд горілки Medoff, за останній рік він отримав 10 нагород на світових дегустаційних конкурсах в США, Німеччині, Бельгії і т.д.

В цілому, саме українська горілка вважається однією з кращих в світі, і тому тут точно не варто переплачувати за іноземну етикетку", - резюмував він.

Українські Національні Новини

Здоров'я