stalo-vidomo-yak-zminilisya-tsini-na-antibiotiki-ta-zharoznizhuvalni-z-pochatku-karantinu

Стало відомо, як змінилися ціни на антибіотики та жарознижувальні з початку карантину

 • 13620 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У вересні ціни на вітчизняні та імпортні антибіотики підвищилися, у порівнянні з цінами на ці медикаменти у березні, коли в Україні запровадили карантин через коронавірус. Якщо порівнювати ціни березня і вересня, суттєво подорожчали і жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняного виробництва, тоді як на імпортні ліки цієї категорії ціна знизилася. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Так, у березні ціна на вітчизняні антибіотики була 17,95 грн за 10 таблеток/капсул, а у вересні вони коштували 18,30 грн за 10 таблеток/капсул, тобто, зростання ціни - на 1,95%. Імпортні антибіотики у вересні коштували 110,60 грн за 10 таблеток, тоді як у березні - 107,63 грн за 10 таблеток (+2,76%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишки ліків на складах медзакладів хочуть контролювати через спецсистему

Жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняного виробництва у вересні коштували 10,49 грн за 10 таблеток, а в березні - 9,62 грн за 10 таблеток (+9,04%). Імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати коштували 18,79 грн за один пакетик, а в березні - 18,99 грн за пакетик (-1,05%).

Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, АМКУ оштрафував власників аптеки, які розповсюджували "ліки" проти коронавірусу.

Українські Національні Новини

Економіка