stalo-vidomo-yak-zminivsya-zhitloviy-fond-za-ostanni-roki

Стало відомо, як змінився житловий фонд за останні роки

 • 8288 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Протягом останніх п’яти років в Україні поступово зростають обсяги житлового фонду. Про це свідчить інформація оприлюднена Державною службою статистики, повідомляє УНН.

Так, у 2014 році загальна площа житлового фонду країни становила 966,1 млн кв. м., то до кінця 2018 року цей показник сягнув вже 993,3 млн кв.м. Кількість квартир за цей же період зросла з 16785 тис. до 17100 тис.

Додамо, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв УНН, за 5 місяців 2019 року підприємства України вже виконали роботи на майже 52 млрд грн. Розвиваються усі напрямки будівельної галузі, зокрема, і житлове будівництво.

Нагадаємо, нещодавно найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" повідомив, що на даний час на стадії будівництва перебувають 66 будинків, а це 15 тисяч квартир. Крім того, цього року планується запуск ще 4 проектів.

"Пусковою програмою на цей рік плануємо введення в експлуатацію в Києві близько 500 тис. кв. метрів. Це 23 будинки на 6 тис. квартир. А також 60 тис. квадратних метрів нежитлових приміщень.

Загальний будівельний заділ компанії становить 70 проектів — 1,9 млн кв. м нерухомості на різних стадіях готовності", — зазначив голова правління — президент Ігор Кушнір.

Він також нагадав, що завдяки зростанню активів компанії розпочато будівництво нових масштабних проектів. Це ЖК "Урлівський-1", ЖК "Урлівський-2", ЖК "Італійський квартал", ЖК "Медовий-1" та "Медовий-2".

Українські Національні Новини

Економіка