stan-bekirova-rizko-pogirshivsya

Стан Бекірова різко погіршився

 • 10976 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Стан здоров'я заарештованого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, хворого на діабет, різко погіршився. Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив в Facebook, передає УНН.

"З інформації, що надходить з Криму, різко погіршився стан здоров'я Едема Бекірова, незаконно затриманого російськими окупантами і міститься в Сімферопольському СІЗО. Судячи з усього, це наслідки застосування до нього інсуліну в умовах СІЗО", - написав Чубаров.

Як повідомляв УНН, 19 січня політв'язню Бекірову зробили укол інсуліну, який йому протипоказаний.

Раніше хворого на діабет кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли в сімферопольську лікарню на обстеження.

У медичній частині СІЗО Сімферополя говорили, що обстеження Бекірова триватиме два тижні. Однак через кілька днів політв'язня повернули з лікарні в СІЗО.

Раніше "Верховний суд" тимчасово окупованого Криму на засіданні прийняв рішення залишити кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Політика