stan-stolichnikh-teplomerezh-pereviryatimut-za-dopomogoyu-droniv

Стан столичних тепломереж перевірятимуть за допомогою дронів

 • 15500 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. У новому опалювальному сезоні КП "Київтеплоенерго" досліджуватиме тепломережі за допомогою аеромоніторингу. Його головне завдання — оперативне виявлення ймовірних пошкоджень та "слабких місць" тепломереж, тепловтрат, моніторинг стану енергетичного обладнання. Про це УНН повідомили у КП "Київтеплоенерго".

"За допомогою тепловізора взимку та відеокамер у теплу пору року працівники дільниці з діагностики та аеромоніторингу Київтеплоенерго обстежуватимуть об’єкти теплового господарства столиці: виявлятимуть втрати теплоенергії і ймовірні витоки теплоносія, здійснюватимуть моніторинг стану димових труб котелень, градирень, теплотрас повітряного прокладання. Результати аерообстежень з прив’язкою до джерел теплогенерації Київтеплоенерго вноситимуться в геоінформаційну систему тепломереж Києва. Спеціалісти Київтеплоенерго пройшли навчання та отримали сертифікати для управління системою повітряного моніторингу на базі Matrice 210V2.0. Це потужний дрон з тепловізором та відеокамерою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подібна практика моніторингу довела свою ефективність у європейських країнах з подібними до київської системами теплопостачання. Зокрема - у Данії, Великій Британії та Швеції.

Як повідомлялося раніше в УНН, у КМДА повідомили про ситуацію із підготовкою шкіл до опалювального сезону.

Українські Національні Новини

Економіка